10. marts 2024. Tema: Vandets Musik, Debussy og Musorgskij

Vandets Musik – en temarække af koncerter

Sæson 2023/24 i Halsnæs Musikforening har overskriften “Vandets musik” og sæsonens tredje koncert er lagt i hænderne på den markante og karismatiske unge pianist Ramez Mhaanna.


OM MUSIKKEN:

Ved koncerten spiller Ramez Mhaanna musik af Debussy, hvis impressionistiske klangverden i høj grad er inspireret af vandet. Aftenens andet store værk er Mussorgskij’s “Udstillingsbilleder”, som inspirerede impressionisten Ravel til at skrive en storslået orkesterversion.

 

Program:

Claude Debussy (1862 – 1918): Estampes suite:
  “Pagodes”
  “La soirée dans Grenade”
  “Jardins sous la pluie”
 Fra Images Book 1: 
  “Reflets dans l’eau”
Fra Preludes Book 1:
  “La Cathédrale Engloutie”
  “Ce qu’a vu le vent d’ouest”
— PAUSE —
Modest Musorgskij (1839 – 1881) Udstillingsbilleder:
  “Promenade”
  “Gnomus” (Gnomen)
  “Promenade”
  “Il vecchio castello” (Det gamle slot)
  “Promenade”
  “Tuileries” (Børn med deres barnepiger leger i Paris’ Tuilleri have)
  “Bydło” (Oksekærre med kæmpehjul)
  “Promenade”
  “Kyllingernes Ballet i Æggeskallerne”
  “Samuel Goldenberg und Schmuÿle” (2 polske jøder en rig og en fattig mødes)
  “Promenade”
  “Limoges. Le marché” (Markedspladsen i Limoges)
  “Catacombae (Sepulcrum romanum)” (De romerske katakomber)
  “Cum mortuis in lingua mortua” (Samtaler med de døde)
  “Heksen Baba Yaga’s hytte på fugleben”
  “Den store port ved Kiev”


OM KUNSTNEREN:

Ramez Mhaanna født 1992 er en internationalt anerkendt klassisk pianist. Hans uddannelse indledtes med bachelor grad på Gnesin Musik Akademi i Moskva og han afsluttede studierne på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med Masters og Solist grad.

Meget tidligt vandt han priser i danske og internationale klaverkonkurrencer: Berlingske Tidende’s Musikkonkurrence 2006, første pris i “Musica Classica” i Moskva 2010 og første pris i “Musical Seasons in Prague” 2011. Senere har han bl.a. vundet sølvmedalje i “Vienna International Music Competition” 2019 og sammen med tenoren Mathias Monrad Møller specialprisen for bedste opførelse af dansk repertoire i “Copenhagen Lied Duo Competition 2019”. Men ikke nok med det modtog Ramez Leonié Sonnings Talentpris 2019, Carl Nielsen & Anne Marie Carl-Nielsens Talentpris 2020, Rødovre Musikpris 2022.

Ramez har medvirket ved en række danske og internationale musikfestivaler bl.a. Copenhagen Summer Festival, Kulturmødet Mors, og Bornholms Musikfestival ligesom han har optrådt i koncertsale som Tivoli Concert Hall, Den Sorte Diamant, DR Koncerthuset og Musikhuset Århus. Han har desuden været solist med en række orkestre som Århus Symfoniorkester, Nordic Chamber Orchestra, Qingdao Orchestra, Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums Symfoni Orkester og Københavns Sinfonia.

I årene 2017/2019 turnerede Ramez Mhaanna ofte i Kina og har optrådt i mere end 30 forskellige koncertsale i landet. Under sit ophold i Rusland medvirkede han ved flere prestigefyldte musikfestivaler såsom “V storonu Vyborga” i Skt Petersborg og “Levithan Festival” i byen Plyos ved Volga.

I 2021 udkom 2 anmelderroste CD’er med Ramez Mhaanna og den unge ligeledes prisvindende violinist Christine Bernsted: debut-album med Beethovens Kreutzersonate og Schuberts Fantasi for violin og klaver samt et album med nordisk musik – Violin sonater af Grieg og Carl Nielsen.
Senere er udkommet en anmelderrost CD med klavermusik af Niels Viggo Bentzon og i 2023 en internationalt anderkendt indspilning af 24 Preludier for violin og klaver af den kvindelige russisk-amerikanske komponist Lera Auerbach også i samarbejde med Christine Bernsted. De 2 kunstnere går heller ikke af vejen for at prøve andre formater med en podcastrække “CLASH”, som sigter mod at gøre klassisk musik mere tilgængelig for et bredt publikum.

Ramez Mhaanha er dansk med russisk og libanesisk baggrund.

Koncertsted: Gjethuset, Frederiksværk, kl 16:00.
Medlems billetpris: 100 kr., Gæste billetpris: 150 kr.
Årskontingent: 150,-.
Unge under 20 år: fri entré.
Billetter kan også købes på www.gjethuset.dk, dog kun til gæstepris.

Koncerten er arrangeret af Halsnæs Musikforening med støtte fra  og ..