13. Februar 2022. Prisvindende Københavns Messingkvintet i Gjethuset

 

Københavns Messingkvintet er et nyt ensemble som blev stiftet sæsonen 2019/2020.
De fem medlemmer brænder alle for at spille kammermusik og messingkvintet på højeste niveau og har en klar ambition om at samarbejde med komponister i ind- og udland for at skabe nye værker inden for mediet. Kvintetten
er stolte over at have modtaget 2. pris og specialpris for bedste udførelse af et nyere dansk værk i DR P2 Kammermusikkonkurrence 2020.

Koncertsted: Gjethuset, Frederiksværk, kl 16:00.
Medlems billetpris: 100 kr., Gæste billetpris: 150 kr.
Billetter kan også købes på www.gjethuset.dk, dog kun til gæstepris.

Koncertens program: Københavns Messingkvintet  –  “Dansk-Fransk Brasserie” 

Jean-Philippe Rameau (1683-1764): Dardanus suite, arr. Verhelst Steven
Ouverture
Air Vif
Air Vivement
Anders Nordentoft (f. 1957): 3 studier
Allegro, ma non troppo
Resumè – Undervandsmusik
Små fanfarer
Maurice Ravel  (1875-1937): Trois Chansons, arr. Josh Cirtina
Nicolette
Trois beaux oisesux du Paradis
Ronde
Carl Nielsen (1865-1931): 2 danske sange
Solen er så rød mor, arr. Jesper Riis
Jeg ved en lærkerede, arr. Jeppe Lindberg
-Pause
Vagn Holmboe (1909-96): Kvintet nr. 2 op. 136
Allegro
Poco Adagio
Allegro Molto
Poco Adagio
Allegro Vivace
Eugene Bozza  (1905-91) Sonatine
Allegro vivo
Andante ma non troppo
Allegro vivo
Largo – allegro vivo
Nikolaj Bentzon (f. 1964): Danske Vinter, arr. Jeppe Lindberg
Claude Debussy (1862-1918: La fille aux cheveux de lin, arr. Gary Kulesha

Musikerne fortæller om musikken undervejs i koncerten.

Om musikerne:


Trompet: Christian Lykke Jensen
Christian Lykke Jensen (trompet) begyndte sine studier på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2015 ved Nikolaj Viltoft og Jonas Wiik. I 2018/2019 studerede Christian på Hochschule für Musik und Tanz i Köln ved prof. Urban Agnas. Fra sommeren 2020 genoptager Christian sine studier på DKDM i København. Christian har desuden fungeret som freelancer ved bl.a. Prinsens Musikkorps, Danmarks Underholdningsorkester, Den Kgl. Livgardes Musikkorps og været på kontrakt i Det Kongelige Kapel & Aalborg Symfoniorkester.

Horn: Niels Aamand Pedersen
Niels Aamand Pedersen (horn) er siden 2019 ansat som alternerende solohorn i Odense Symfoniorkester. Han er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium ved Ola Nilsson og Jakob Keiding, med supplerende studier og masterclasses hos blandt andre Lasse Mauritzen, Sarah Willis og Timo Ronkainen. Niels modtog i 2011 Modern Brass Quintets Krammelegat.

Trompet: Jeppe Lindberg Nielsen
Jeppe Lindberg Nielsen (trompet) har siden 2016 været ansat som 1. solotrompetist i Det Kongelige Kapel. Jeppe er uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium ved Martin Schuster og prof. Kristian Steenstrup, Hochschule für Musik i Karlsruhe ved Reinhold Friedrich, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium ved Jonas Wiik og Nikolaj Viltoft og derefter private studier hos solotrompetist Ketil Christensen. I sæsonen 2018/2019 var Jeppe tilknyttet Oslo Filharmonien som alt. solotrompetist og i 2018 modtog Jeppe ’John Audun Roager og Else Marie Duviers fond’s legat.
Basun: Christian Tscherning Larsen
Christian Tscherning Larsen (basun) er uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium ved prof. Niels-Ole Bo Johansen og Rolf Sandmark og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium ved Torbjörn Kroon og prof. Jesper Juul Windahl. Derudover har Christian haft længerevarende vikariater i Aarhus Symfoniorkester, Det Kongelige Kapel & Copenhagen Phil.
Tuba Peder Elias Strandjord
Peder Elias Strandjord (tuba) tog sin bachelor på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2016, og Master på Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover ved Prof. Jens-Bjørn Larsen I 2020. I 2014 var Peder finalist og solist med Bergen Filharmoniske Orkester i “De Unges Konsert”. Peder var med i Gustav Mahler Jugendorchester i 2017 & 2018, og ellers er brugt som assistent i de danske militærorkestre og  symfoniorkestre i Skandinavien & Tyskland.