16. April 2023. Tema: Frederik IX og Auderødlejren

Halsnæs og Kongernes Nordsjælland – en temarække af koncerter

I temarækkens femte og sidste koncert er vi nået til Frederik IX, der med sit store engagement i både flåden og den klassiske musik er et naturligt afsluttende omdrejningspunkt. Den fremadstormende danske tenor Anders Kampmann akkompagneres af pianisten Olivera Marinkovic i et dramatisk og spændende program, der både sender hilsen til de store romantikere – og søens folk!
Som ekstra bonus medvirker også Halsnæs Musikforenings formand basbaryton Simon Duus.

PROGRAM:

Edvard Grieg (1843 – 1907) Jeg elsker dig (text H.C. Andersen)
   
Carl Nielsen (1865 – 1931) Havet omkring Danmark (text (l. C. Nielsen)

Af “Fynsk Foraar”:
Den blinde spillemand, sunget af Simon Duus (text Aage Berntsen)

   
Franz Schubert (1797 – 1828)
Die Forelle (text Christian Daniel Schubart),
An die Musik (text Franz von Schober),
Ständchen (text oprindelig fra Shakespeare’s
skuespil Cymbeline)
   
Mathias Christensen (skrevet 1945) “En Lærke letted, og tusind fulgte” (text Mads Nielsen)
   
–PAUSE–
   
Richard Strauss (1864 – 1949)
Opus 10 (text Hermann von Gilm):
  Zueignung,
  Die Georgine,
  Allerseelen
   
Richard Wagner (1813 – 1883)
Fra “Tannhäuser”:
  O du mein holder Abendstern, sunget af Simon
Duus, (text Richard Wagner)
 
Fra “Die Walkürie” (text Richard Wagner):
  Ein Schwert verhiess mir der Vater,
  Winterstürme wichen dem Wonnemond
 
Fra “Der Fliegende Holländer” (text Richard Wagner):
  Die Frist ist um, sunget af Simon Duus ,
  Willst jenes tag’s du nicht mit mir entsinnen

OM KUNSTNERNE:

Olivera Marinkovic er pianist fra Serbien. Hun er uddannet på Musikkonservatoriet i Beograd, Universitetet i Agder, Kristiansand og Norges Musikhøjskole i Oslo, hvor hun blev uddannet operarepetitør.

Olivera Marinkovic har en omfattende erfaring som koncertpianist, kammermusiker og akkompagnatør. Hun har optrådt flere steder i Serbien, Norge, Italien og Danmark og vundet flere priser i konkurrencer både som solist og kammermusiker.

Mens Olivera Marinkovic boede i Norge, var hun operarepetitør på Kunsthøgskolen i Oslo og på Den Norske Opera og Ballet. I 2013 fik hun en fuldtidsstilling som adjunkt i akkompagnement ved Institut for musik, dans og drama, på Universitetet i Tromsø. Siden hun flyttede til Danmark har Olivera Marinkovic arbejdet som freelance pianist og operarepetitør i Danmark og Norge. Hun er tilknyttet Det Kongelige Teaters Balletskole i Holstebro, Den Jyske Opera og Operaen i Midten

I sommeren 2019 var Olivera musikalsk leder af Odense Sommeroperas første forestilling “Hans og Grethe”. Hun har også været pianist til Herning Opera Festival og Ålborg Operafestival.

Anders Kampmann, tenor, begyndte sin musikalske løbebane i Herning Kirkes Drengekor og som drengesopran i La Boheme og Pelléas og Melisande på Den Jyske Opera. Efter at have vundet talentkonkurrencerne “Unge sangere”,  “Unge spiller klassisk” og “Unge synger klassisk” uddannede Anders sig på Guildhall School of Music and Drama i London og på Det Jyske Musikkonservatorium, hvorfra han fik kandidatgraden.

Anders har haft roller i flere store operaer, operetter mv., bla.Sandor Barinkay i Zigeunerbaronen af Johann Strauss, Canio i Il Pagliacci af Leoncavallo. Han har haft roller i flere nye operaer: Grænsemageren af Bo Gunge, Showstopper af Mathias Dyhr,  Darwin af Niels Martinsen og Kommentarfeltet af Trygve Brøske.

Yderligere optræder Anders som oratorie- og koncertsolist i Händels Messias, Stainers The Crucifixion og Mozarts Requiem med landets førende orkestre, såsom Århus Symfoniorkester, Odense Symfoniorkester, Randers Kammerkorkester, Operettekompagniet og Århus Sommeropera. Han har desuden været solist med Vejle Symfoniorkester i Messa di Gloria af Puccini. Anders har optrådt med Den Jyske Opera og på Operascenen, Det Kgl.Teater i København og Theater Magdeburg mm. I regi af “Opera på Grænsen” har Anders optrådt mange gange, herunder med Sønderjyllands Symfoniorkester i flere år ved sommerkoncerten “De skønneste toner”.

I sæsonen 22/23 synger Anders rollen som Alfredo i La Traviata med Dutch Touring Opera, Verdis Requiem, Bizets Carmen, Puccinis Tosca mfl.
Anders studerer faget “ung heltetenor” med tenor og instruktør Stig Andersen som lærer. Dette støttes af Statens Kunstfond.

Simon Duus, basbaryton, er født og opvokset i Frederiksværk, Nordsjælland. Han er uddannet på Operaakademiet ved Det Kgl. Teater i 2011 hos Susanna Eken og i solistklassen på Det Jyske Musikkonservatorium hos Bodil Øland i 2015. Simon modtog Léonie Sonnings talentpris i 2010, debuterede i 2011 på Operaen og var gæstesolist fra 2015 . Han har været medlem af solistensemblet fra sæson 2017/18. 

Simon har blandt meget andet sunget Seneca i Poppæas kroning på Københavns Musikteater (modtog Reumert Talentpris for dette), Leporello i Don Giovanni og Don Alfonso i Così fan tutte på Opera Hedeland, Colline i La bohème på Den Jyske Opera, Domingo i Farinelli og Dulcamara i Elskovsdrikken i Tivolis Koncertsal, samt Henrik i Maskarade på Operaen og den turnerende kammerversion for Det Kgl. Teater.

Simon overkommer desuden at være formand for Halsnæs Musikforening.

Koncertsted: Gjethuset, Frederiksværk, kl 16:00.
Medlems billetpris: 100 kr., Gæste billetpris: 150 kr.
Årskontingent: 150,-.
Unge under 20 år: fri entré.
Billetter kan også købes på www.gjethuset.dk, dog kun til gæstepris.

Koncerten er arrangeret af Halsnæs Musikforening med støtte fra  og ..