19. Marts 2023. Tema: Frederik VII og Asserbo slotsruin

Halsnæs og Kongernes Nordsjælland – en temarække af koncerter

I temarækkens fjerde koncert spiller den kendte Eskær Trio 2 store værker af henholdsvis Peter Heise og Johannes Brahms. Vi lader det være en lyrisk lydside til komponisternes samtidige Frederik VII og hans udgravning af Asserbo Slotsruin i 1849, hvor middelalderens borgfundamenter blev befriet af sandet af den arkæologiinteresserede konge.

Om musikerne:
Eskær Trioen, som fejrede 25 års jubilæum i 2019, er et af Danmarks mest erfarne og kunstnerisk sammen-smeltede kammerensembler og har gennem mere end 25 år haft en succésfuld koncertkarriere i ind-og udland.

Trioen er kendt for deres medrivende samspil og bevæger sig frit i hele triolitteraturen fra de ældste værker til nykompositioner tilegnet dem. Trioen vandt i sin tid 1.pris i P2’s Kammermusikkon-kurrence samt 2.pris i Nordisk Kammermusikkonkur-rence i 1996. Siden vandt de priser i flere internationale kammermusikkonkurrencer. De har haft en særdeles aktiv koncertvirksomhed og optrådt i de fleste europæiske lande, inkl. steder som det berømte Concertgebouw i Amsterdam samt Berlin og Paris. Trioen har desuden optrådt i flere andre verdensdele og var i 2018 på en stor turné i Kina. I anledning af Beethovens 250 års jubilæum (2020) var trioen solister i Beethovens Triple-koncert flere gange, bl.a. med Sønderjyllands Symfoniorkester.

Eskær Trioen har modtaget en lang række hædersbevisninger og legater som Spies Fondens Musikpris, Van Hauen Legatet og Gurli og Poul Madsens Legat. Trioen har desuden flere prisvindende cd-indspilninger bag sig, bl.a. Brahms’ samlede klavertrioer. Alle udgivelser har høstet internationale såvel som nationale anmelderroser og har vundet priser som P2 prisen for “Årets klassiske CD” og “Årets kammermusikudgivelse” samt en kåring som “CD of the month” i det internationale musikma-gasin “The Strad”.

 

Koncertsted: Gjethuset, Frederiksværk, kl 16:00.
Medlems billetpris: 100 kr., Gæste billetpris: 150 kr.
Årskontingent: 150,-.
Unge under 20 år: fri entré.
Billetter kan også købes på www.gjethuset.dk, dog kun til gæstepris.

Koncerten er arrangeret af Halsnæs Musikforening med støtte fra  og ..