22. marts 2020, Musik som Haydn, Mozart m.fl. selv hørte den

Pianisten Morten Mogensen spiller musik af Haydn, Mozart m.fl på en kopi af et hammerklaver (forte-piano) fra ca. 1805. Enestående mulighed for at opleve denne musik med samme lyd, som komponisterne selv hørte den.

Undervejs i koncerten fortæller Morten Mogensen om hammerklaveret og musikken som spilles.

Koncertsted: Gjethuset, Frederiksværk, kl 16:00.  Medlems billetpris: 100 kr., Gæste billetpris: 150 kr.
Billetter kan også købes på billetten.dk, dog kun til gæstepris.

Program:

     er ikke endeligt fastlagt.

 

Om kunstneren:

MORTEN MOGENSEN er en af landets førende specialister på flyglets forfader fra wienerklassikken: hammerklaveret – eller fortepianoet, som instrumentet også blev kaldt.

I bestræbelserne på at komme tæt på den oprindelige lyd, anvender han ved koncerter sit eget smukke hammerklaver, en kopi af et Walther & Sohn, bygget af Paul McNulty, model 1805.

Morten Mogensen begyndte at spille klaver, da han var 6 år gammel, og han havde debutkoncert fra Det kongelige danske Musikkonservatoriums solistklasse i 1990.

I 1984 dannede Morten Mogensen sammen med Søren Elbæk (violin) og Troels Svane (cello) Københavns Klavertrio. Et samarbejde, der sammen med hans solistvirksomhed, har medført koncerter over hele landet og store dele af Europa (bl.a. Stockholm, Paris, Berlin, Bruxelles, Moskva, ‘Wigmore Hall’ i London, Wien og Salzburg), USA, Sydamerika samt solistopgaver med danske orkestre, bl.a. Torsdagskoncert med DR Symfoniorkestret. Morten Mogensen har modtaget utallige priser og indspillet mere end 30 cd’er på plademærket Kontrapunkt siden 1990, heriblandt en række solo-cd’er med musik af blandt andre Brahms, Beethoven og Schubert.

De sidste 15 år har Morten Mogensen specialiseret sig i original opførelsespraksis på originalinstrumenter.

Klik her for at lytte til optagelse med Morten Mogensen som solist med ”Ensemble Amadeus Copenhagen”. Musik: W.A. Mozarts Klaverkoncert nr. 12 i A-dur, 1. sats.