22. September 2021. Assing Hass Duo i Ågalleriet, Frederiksværk

I samarbejde med Frederiksværk Kunstforening indbyder Halsnæs Musikforening til gratis fyraftenskoncert med “Assing Hass Duoen” i kunstforeningens lokaler, Frederiksværk.


Koncertsted: 
Ågalleriet, Hans Futtrups Sti 3, 3300 Frederiksværk (“Krudtværksområdet”).
Bemærk tidspunkt: Onsdag d. 22. September kl 17:00

Der er gratis adgang til koncerten, som er gjort mulig gennem Slots- og Kulturstyrelsens støtte til kunstneriske sommeraktiviteter.
Tilmelding er nødvendig på: post@kunstforening.dk

Publikum vil blive budt på en let forfriskning.

Duoen med koncertpianist Maria Teresa Assing og jazzsaxofonist Thomas Hass er et spændende møde mellem to forskellige musikalske traditioner. Hver især repræsenterer de noget af det ypperste Danmark kan tilbyde på deres instrumenter og står begge stærkt i deres respektive traditioner.

Sammen har de i 2020 komponeret musikken til koncertteater-forestillingen “Danmarksbilleder med Hr. Jazz og Frk. Klassisk” som udkom i første halvår af 2021. Et projekt der modtog generøs støtte fra bl.a. Statens Kunstfond, Wilhelm Hansen Fonden, Augustinus Fonden og AP Møller Fonden.

Duoen vil hver især spille en lille soloafdeling, sammen opføre uddrag fra Danmarksbilleder og skabe improviseret musik i øjeblikket.

For Maria Teresa Assings vedkommende kan det være med værker af Bach, Schubert og Chopin og Thomas Hass vil improvisere med udgangspunkt i kompositioner af Bach, Grieg, Ellington og Monk.

Duoen ønsker at forene det genkendelige med det uventede og overraskende og på den måde holde lytteren fanget som tilskuer til den åbne proces, der sker for øjnene og ørerne af dem. Et direkte blik ind i værkstedet – i skabelsen af musikken.

Lyt til smagsprøver på musikken her:
Danmarksbilleder (Duo – Uddrag)   
Chopin Mazurka Opus 68. no. 2 (Solo klaver)     
Edvard Grieg Solveigs sang (Solo sax)

Program:

Assing/Hass : Wonderful
Monk: Bolivar: Bolivar Blues
Chopin: Prelude opus 28 nr. 4 i e-mol
Brahms: Intermezzo op.119 nr. 1
Bach: Suite for cello nr. 1 – Prelude
Schubert: Impromptu op. 90 nr. 2
Monk: Round Midnight
– Pause –
Monk: Boo Boo’s Birthday
Grieg: Solveigs sang
Chopin: Ballade nr. 1 i g-mol
Monk: Pannonica
Assing:  Wondering

Om Musikerne:

MARIA TERESA ASSING
Klassisk pianist og en af sin generations førende koncertpianister i Danmark. Hun er diplomuddannet fra Hochschule für Musik und Theater i Hamburg og solist uddannet fra DKDM i København. I dag er hun aktiv i ind- og udland som solist og kammermusiker med et stort og alsidigt repertoire fra barok til avantgarde.

“Maria Teresa Assing er en af de bedste klaversolister herhjemme”, – Søren Schauser, Berlingske Tidende.

“Tusind glade Tivoligæster kan ikke tage fejl, Maria Teresa Assing giver ikke til husarerne men vinder med sin åndelighed”,-  Søren Schauser, Berlingske Tidende.

“Maria Teresa Assing ligner en Guds gave til dansk musikliv”, – Søren Schauser, Berlingske Tidende.

THOMAS HASS
Prisvindende og anmelderrost jazz saxofonist og komponist med international erfaring som verdens turnerende musiker og komponist til egne projekter, DR Bigband, ballet, film og TV i bl.a. Paris og Los Angeles. Desuden arrangør og producer. Aktiv i flere jazzorkestre og udgiver løbende ny musik.

“Det lyser ud af disse optagelser hvilken begavet og ikke mindst personlig musiker saxofonisten Thomas Hass har udviklet sig til.”  – Boris Rabinowitch. Jazzspecial

“….. Hass’ indre nødvendighed er evnen til at krybe ind i musikken og lade den ånde med direkte føde fra sjælen” – Niels Christensen. Salt Peaunuts.

En rigtig fed oplevelse hvor Thomas Hass atter understregede at han er en af vores helt store tenorsaxofonister. ” – Niels Overgaard. Jazzbloggen.