26. Februar 2023. Tema: Frederik VI og Grønnessegaard Gods.

Halsnæs og Kongernes Nordsjælland – en temarække af koncerter

I temarækkens tredje koncert er vi nået til Frederik VI (1768-1839), der som kronprins var ejer af Grønnessegaard Gods. I hans tid kom man ikke udenom komponisten C. E. F. Weyse, som også kommer til at være central for denne koncerts program, der bl. a. byder på operaarier og duetter.

Den lyriske sopran Julie Meera Lindberg er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og senest Operaakademiet i København, hvorfra hun dimitterede i 2017. Hun debuterede på Det Kongelige Teater i 2015 som Barbarina i Elisa Kragerups opsætning af Figaros bryllup. Julie har medvirket i flere børneoperaer. Senest Papageno og Papagena på Det Kongelige Teater der spiller igen i sæson 22/23. I 2019 var Julie med til uropførelsen af Steingrimur Rohloffs anmelderroste børneopera Philomenas stemme. I foråret 2023 er der premiere på Kasper Holtens nye børneopera Teaterfuglene, hvor Julie medvirker. I sommeren 2023, kan man opleve Julie som Cio-Cio San i Puccins Madama Butterfly når hun turnerer rundt i landet med GuidOpera. Julie har også medvirket som solist med bl.a. Sønderjyllands Symfoniorkester, Figura Ensemble, Akademisk kor og orkester, Københavns Kantatekor, Athelas Sinfonietta og Prinsens Musikkorps. I 2017 modtog Julie Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfonds rejselegat og Edith Allers mindelegat. I maj 2023 modtager hun Else Brems rejselegat.

Tenor Mathias Hedegaard er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2004 og Operaakademiet i 2007. Han debuterede på Det Kongelige Teater i 2006 som Gastone i La traviata og har siden haft roller som Orfeus i operaen af samme navn af Monteverdi, Daniel/Verner (dobbeltrolle) i uropførelsen af operaen “Edens gave” af Svend Hvidtfeldt Nielsen efter Svend Åge Madsens roman af samme navn. Mathias har også optrådt som solist med en lang række orkestre som DR SymfoniOrkestret og De Nederlandse Bachvereniging i værker som Bachs Juleoratorium, Mozarts Requiem og Händels Messias.

Pianist Jacob Beck er uddannet ved musikkonservatoriet i Odense, Det jyske Musikkonservatorium i Aarhus, Hochschule für “Musik, Theater und Medien” i Hannover og har studeret i New York. Han debuterede 2002 fra solistklassen på Det jyske Musikkonservatorium. Jacob har optrådt som solist, kammermusiker og akkompagnatør i både Danmark og udlandet, men primært med fokus på samarbejde med sangere inden for opera og lied. Ud over virket som pianist er Jacob foredragsholder, koncertkonferencier, skuespiller og teaterinstruktør.  

Koncertsted: Gjethuset, Frederiksværk, kl 16:00.
Medlems billetpris: 100 kr., Gæste billetpris: 150 kr.
Årskontingent: 150,-.
Unge under 20 år: fri entré.
Billetter kan også købes på www.gjethuset.dk, dog kun til gæstepris.

Koncerten er arrangeret af Halsnæs Musikforening med støtte fra  og ..