28. Oktober 2018, Trio Phil

Kirstine Futtrup, violin; Eva Katrine Dalsgaard, bratsch; Richard Krug, cello 

        

Program:

F. Schubert:                  Allegro for strygetrio B-dur, D 471

Ernst von Dohnányi:   Serenade for strygetrio op. 10
.                                         Allegro
.                                         Romanza
.                                         Scherzo
.                                         Tema con variazioni
                                        Rondo

pause

Béla Bartók:                 Suite for strygetrio efter klaverstykkerne op. 6, arrangeret af Richard Krug

L. van Beethoven:       Strygetrio op. 9 no 3, C-mol

Koncertsted: Gjethuset, Frederiksværk, kl 16:00.  Medlems billetpris: 100 kr., Gæste billetpris: 150 kr.

Kirstine Futtrup, født i København i 1980 og begyndte at spille violin som 4-årig hos Tove og Bela Detreköy ved Det Danske Suzuki-institut. I 1997 blev hun optaget på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hvor Kirstine debuterede fra solist klassen i februar 2006, med proff. Milan Vitek og proff. Gerhard Schulz i ryggen.

Kirstine var stifter af den prisbelønnede Paizo Kvartet, som var internationalt anerkendt.

Kirstine Futtrup har været solist med mange danske orkester og siden 2006 været koncertmester i Athelas Sinfonietta Copenhagen. Siden februar 2008 er hun solospiller i Copenhagen Phil.

Desuden vandt Kirstine i 2003 violinkonkurrencen på DKDM og har modtaget Léonie Sonnings stipendiat, Jacob Gades store pris og Sonys Talentpris.

Kirstine Futtrup har tilknytning til Frederiksværk som barnebarn af legendariske Hans Futtrup, Frederiksværks kulturelle ildsjæl og initiativtager til Halsnæs Kulturelt Samråd.

Eva Katrine Dalsgaard er uddannet på hochschule fur Musik,”Hanns Eisler” i Berlin hos prof. Kim Kashkashian. Umiddelbart efter sin diplomeksamen derfra, tiltrådte Eva Katrine en stilling i Oslo Filharmoniske Orkester.I 2001 vendte hun retur til Danmark,først til Det Jyske Ensemble-basisensemble i Viborg Amt-og siden til solistklassen på Det kongelige danske Musikkonservatorium, hvorfra hun debuterede i 2004 med Tim Frederiksen som lærer. Yderligere inspirationskilder tæller blandt andre Thomas Riebl, Garth Knox og Gyorgy Kurtag.

I 2005 modtog hun Leonie Sonning-stipendiet og blev ansat som solobratschist i Copenhagen Phil, – hele Sjællands Symfoniorkester.

Eva Katrine har gæstet de fleste fremtrædende, danske kammermusikensembler, blandt andet Nightingale String Quartet,Copenhagen Classic og Diamantensemblet. Ved siden af passionen for kammermusik er Eva Katrine inkarneret vinterbader og litteratur-elsker!

Richard Krug er født og opvokset i Berlin, og i 1998 til Danmark hvor han siden vundet stor respekt som solocellist i Copenhagen Phil/ Sjællands Symfoniorkester. Han har desuden løbende etableret sig som en efterspurgt kammermusiker og solist. Richard har uddannet sig på Hochschule der Künste Berlin hos Prof. Markus Nyikos og afsluttede sine studier, sidst i solistklassen, med debutkoncerten i 1997.

Sideløbende med sine studier deltog han i solo- og kammermusikmasterclasses med Siegfried Palm, Melos-kvartetten, Lassalle-kvartetten, Alban Berg Kvartetten m.fl. og var gennem flere år solocellist i Junge Deutsche Philharmonie. Han har været kontraktansat i Berlins førende operahus, Deutsche Oper Berlin.

Richard har i flere år været medlem af den international prisbelønnede Minguet-Quartett i Köln. Ensemblet turnérede i det meste af Europa, og har ved siden af mange radiotransmitterede koncerter og cd-indspilninger været tilknyttet konservatoriet i Düsseldorf som gæstelærere. Han optrådte sammen med kvartetten og som solist ved bl.a. Salzburger Musikfestspiele, Oberstdorfer Musiksommer, Dresdner Musikfestspiele og Schleswig Holstein Musikfestival. Desuden har Richard Krug skrevet mangfoldige arrangementer, sidst The Medley for sopran og celloensemble over Porgy og Bess (uropført 2005) og À la Manière de Carmen – Une Anthologie pour Dix Violoncelles (2006).

 I 2004 grundlagde han, sammen med tre kollegaer fra Sjællands Symfoniorkester, Sjællands Strygekvartet. Ensemblet, som senere skiftede navn til Copenhagen String Quartet, har turneret i det meste af Europa og i USA.

Richard er en flittig arrangør, og har skrevet utallige transkriptioner til forskellige besætninger og anledninger. Sidst har han omarbejdet Schuberts Winterreise til Copenhagen String Quartet. I flere år har han været tilknyttet Det Kongelige Danske Musikkonservatorium som lærer.

Han bliver ved med at søge nye udfordringer, og ved Jazzfestivalen i 2016, delte han scene med en stribe af Danmarks mest fremtrædende jazzmusikere.

Richard Krug er nu medlem af Danmarks Radio Symfoni Orkester.