3. April 2022. Opera og Lieder i Gjethuset med den prisvindende sopran Philippa Cold

Philippa Cold, sopran vandt 3. pris ved The Lauritz Melchior International Singing Competition i Aalborg i november 2020, og er i fuld gang med en karriere som foruden opera omfatter lieder og operette.
Hør hende i Gjethuset synge lieder og opera arier akkompagneret af den svenskfødte pianist Jacob Lidåkra.

Undervejs i koncerten fortæller kunstnerne nærmere om musikken.

Koncertsted: Gjethuset, Frederiksværk, kl 16:00.  Medlems billetpris: 100 kr., Gæste billetpris: 150 kr.
Billetter kan også købes på www.gjethuset.dk, dog kun til gæstepris.


Program:

William Walton (1902 – 1983): Sange baseret på den engelske forfatter  Edith Sitwell’s digtserie “Façade”
    – Through gilded trellises
    – Daphne
    – Old Sir Faulk
Franz Liszt (1811 – 1886) Sonetto i Petrarca 104, fra Années de Pelerinage: Italien, piano solo
Richard Wagner (1813 – 1883): Sangcyklus Wesendonck Lieder
    – Der Engel
    – Stehe still
    – Im Treibhaus
    – Schmerzen
    – Träume
–PAUSE–
Vincenzo Bellini (1801 – 1835): Arien “Casta diva” fra operaen Norma
Arnold Schönberg (1874 – 1951): 4 Lieder op.2
    – Erwartung
    – Jesus bettelt
    – Erhebung
    – Waldsonne
Claude Debyssy (1862 -1918) L’isle joyeuse, piano solo
W. A. Mozart (1756 – 1791): Arien “Porgi amor” fra operaen “Figaros Bryllup”
Benjamin Britten (1913 – 1976): Arien “Embroidery” fra operaen “Peter Grimes”
Giacomo Puccini (1858 – 1924): Arien “Vissi d’arte” fra operaen “Tosca”


Om kunstnerne:

PHILIPPA COLD
Den danske sopran, Philippa Cold, har diplomeksamen fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og har siden gået i solistklassen i Odense samt på Operastudio i Stockholm. Hun studerer nu hos sopranen Eva Johansson.

Philippa Cold vandt 3. pris ved The Lauritz Melchior International Singing Competition i Aalborg i november 2020, hvor hun sang Wagners Sieglinde og Senta med Aalborg Symfoniorkester og dirigent Ralf Weikert. Philippa Cold sang rollen som Alice Ford i Verdis Falstaff med Den ny Opera i Esbjerg i August 2021. Desuden turnerer hun som Fiordiligi i Mozarts “Così fan tutte” med operagruppen Nontardar i hele Danmark i sæson 21/22.

Hun sang rollen som Proserpina i Monteverdis “L’Orfeo” på Det kongelige Teater med Concerto Copenhagen og dirigent Lars Ulrik Mortensen i foråret 2020. Hun var sopransolist i Dvoràks “Stabat Mater” med Sønderjyllands Symfoniorkester, Filharmonisk Kor og dirigent Johannes Wildner i april 2021.

I efteråret 2020 sang hun Gerald Finzis “Dies Natalis” og Fauré’s “Requiem” med Randers Kammerorkester og dirigent David Riddell. Hun gentog “Dies Natalis” med medlemmer af DR Symfoniorkestret i juni 2021. Koncerten blev sendt i P2.
I 2019 kastede hun sig ud i to moderne værker med operaen “Kommentarfeltet” skrevet i 2015 af norske Trygve Brøske og operaen “Go’nat, min skat” af Karsten Fundal med Musikteater SaltoMortale. Desuden sang hun Donna Anna i Nontardars kammerversion af Don Juan på turné i hele landet og medvirkede i Hakon Børresens “Den kongelige Gæst” på Copenhagen Opera Festival og Den fynske Opera.

I 2018 har man kunnet opleve hende som Fiordiligi i Nontardars opsætning af “Così fan tutte” på Den fynske Opera, som Michaela i “Carmen” som vandreopera i Nykøbing Sjælland og til skolekoncerter med Levende Musik i Skolen med ensemblet OperaMania. I september 2018 sang hun Grieg-sange og Carl Nielsens Espansiva-symfoni med Sønderjyllands Symfoniorkester under ledelse af Kees Bakels. Med samme orkester sang hun nytårskoncerter i januar 2019 under ledelse af David Riddell.

Hun har et udpræget talent for operette-genren og har således sunget Mabel i Gilbert og Sullivans “Piraterne fra Penzance”, Yum Yum i “Mikadoen” og titelrollen i den anmelderroste “Den skønne Helene” af Offenbach på Hofteateret i København.

JACOB LIDÅKRA
Pianisten Jacob Lidåkra (f. 1992) debuterede i november 2016 i Musikverein i Wien og har derudover optrådt på et stort antal festivaler i Norden  og andre steder i Europa. Som stipendiat af The International Holland Music Sessions vender han jævnligt tilbage dertil og er blevet inviteret til at  spille solokoncerter rundt omkring i Nederlandene.

Han vandt andenprisen samt prisen for den bedste opførelse af et nykomponeret værk i  Stockholm International Music Competition i 2012, andenprisen i Ljunggrenska konkurrencen i 2016 og var den eneste vinder af Yamahas  stipendiekonkurrence i Finland i 2017.

Jacob er masteruddannet på Sibelius-Akademien i Helsinki, hvor han blev undervist af prof. emer. Liisa Pohjola, men har også fået timer hos Dmitri Bashkirov, Angela Hewitt og Fabio Bidini såvel som været elev på Lake Como International Piano Academy Summer School med Stanislav Ioudenitch og William Naboré som lærere.

Jacob har, udover sin solistiske karriere, i mere end ti år  arbejdet intenst med sangere og studeret lied-duo hos bl. a. Martin Katz, Ralf Gothóni og Anne-Sofie von Otter samt deltaget i Nordic Song  Festival flere gange. Dette har medført en del koncerter i Norden og Europa samt at han, sammen med bassen Markus Suihkonen, er blevet  finalist i Helsinki Lied Competition i 2015. I maj 2019 var Jacob akkompagnatør ved den store internationale Mirjam Helin-sangkonkurrence i  Helsinki. Han har også spillet koncerter i på Birgit Nilsson-muséet, og undervist ved Birgit Nilsson Masterclasses i 2021.

I 2012 var Jacob Lidåkra  medstifter af den internationale Aurora Piano Quintet, som han optrådte i Sverige, England og Tjekkiet med. I 2014 indspillede kvintetten Bohuslav Martinu’s Klaverkvintet nr. 2, H.298. I Musikhuset i Helsinki var han i april 2016 solist i Prokofievs Tredje Klaverkoncert. Han har desuden spillet sammen med bl.a. Sveriges Radios Symfoniorkester og Norrköpings Symfoniorkester. Jacob underviser til hverdag i klaver, kammermusik, liedduo og akkompagnement ved OrkesterEfterskolen i Holstebro, hvor han også er koordinator for kammermusikundervisningen.