3. november 2019, Steinaa Trioen

Steinaa Trioen består af: Eva Steinaa (obo), Maria Steinaa (fløjte) og Galya Kolarova (piano).

Trioen spiller et alsidigt program, som rækker fra barokken over romantikken til musik fra det 20. århundrede.

Program:

  1.   Georg Philipp Telemann (1681-1767):   Triosonate i e-mol for fløjte, obo og basso continuo. (TWV 42:e2).
      1. Affettuoso    
      2. Allegro    
      3. Dolce    
      4. Vivace    
           
  2.   Francis Poulenc (1899-1963):   Sonate for fløjte og klaver.
      1. Allegro malincolico    
      2. Cantilena: Assez Lent    
      3. Presto giocoso    
           
  3.   Felix Mendelssohn (1809-1847);   4 duetter for fløjte, obo og klaver, op 63 (Oprindeligt skrevet for to vokaler)
      1. Ich wollt’, meine Lieb’ ergösse sich    
      2. Abschiedslied der Zugvögel    
      3. Gruss    
      4. Herbstlied    
           
      – PAUSE –    
           
  4.   Paul Ben-Haim (1897-1984):   3 sange uden ord, for obo og klaver
      1. Arioso    
      2. Ballad    
      3. Sephardic Melody    
           
  5.   Jules Demersseman (1833-1866) & Félix Charles Berthélemy (1829-1868):   “Duo Brillant” for fløjte, obo og klaver, baseret på Rossinis opera Wilhelm Tell og arrangeret af fløjtenisten András Adorján, 
      1. Allegro – Moderato – allegro    
      2. Pastorale – andantino – allegro vivace – allegretto – lento    

 Musikerne vil fortælle om værkerne undervejs.

Om musikerne:

Eva Steinaa (f. 1993) begyndte sin obo-undervisning som 9-årig på Københavns Musikskole hos musikskolelærer Eva Holck. Som 15-årig blev hun optaget på Sankt Annæ Gymnasiums MGK-linje og har modtaget undervisning af solooboist i Det Kongelige Kapel Joakim Dam Thomsen og træblæserprofessor Max Artved.

Som 17-årig blev Eva Steinaa optaget på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og går nu i solistklassen samme sted. Siden 2015 har hun desuden modtaget undervisning af en af verdens førende oboister: solooboist fra Royal Concertgebouw Orchestra Alexei Ogrintchouk.

Eva Steinaa har været solist med flere af landets symfoniorkestre, hvor hun har spillet de to store obokoncerter af W.A.Mozart og Richard Strauss. Tre gange har hun været finalist og vinder af 2. pris i ‘Öresunds Solist’ konkurrencen samt vundet guld i Berlingske Musikkonkurrence 2009. Eva Steinaa er flere gange blevet hædret med priser som f.eks. P2 Talentpris 2014 og i 2015 både Den Norske Solistpris, Gladsaxe Kommunes Musikpris og Léonie Sonnings Talentpris.

I juni 2013 fik Eva Steinaa kontrakt som 1. solo-oboist i Sønderjyllands Symfoniorkester og i oktober 2013 vandt hun stillingen som 1. solo-oboist i DR Symfoniorkestret.

Maria Steinaa (f. 1993) begyndte at spille fløjte som ni-årig på Sankt Annæ Gymnasium, hvor hun senere også færddiggjorde det konservatorieforberende grundkursus MGK. I en alder af 17 blev hun optaget som studerende på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med Toke Lund Christiansen som sin lærer. Maria studerer nu på solistklassen i København med Ulla Miilmann og Anna Dina Schick som lærere.

Maria har assisteret i mange forskellige professionelle orkestre både i Danmark og Sverige og havde i foråret 2016 kontrakt med Det Kongelige Kapel. Maria har også haft kontrakt og turneret rundt i Europa med den prisvindende Blæserkvintet Carion, der er kendt for at spille uden noder.

Maria har vundet flere priser ved Berlingske Tidendes Musikkonkurrence og i ‘Öresunds Solist’ konkurrencen. Derudover har hun også deltaget i den Internationale Carl Nielsens Fløjtekonkurrence i 2014 og i Crusells Internationale Fløjtekonkurrence i sommeren 2017.

I 2014 modtog hun det berømte Léonie Sonnings stipendium og det store Jacob Gade Legat og har derudover også modtaget legater fra Augustinus Fonden til lektioner med fløjtenister i udlandet. Maria har deltaget i masterclasses og fået private lektioner med bl.a. Emily Beynon, Philippe Bernold, Mathieu Dufour, William Bennett, Denis Bouriakov, Vincent Lucas, Michael Hasel, Wissam Boustany, Andrés Adorján og Pierre-Yves Artaud.

Den bulgarske pianist Galya Kolarova (f. 1985) debuterede fra Solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2012 og har tidligere studeret i Østrig, Italien og Bulgarien. Her modtog hun undervisning af bl.a. Zdravka Nikolaeva, Atanas Kurtev, Jose Ribera, Konstantin Bogino, Bohumila Jedlickova og Gerhard Schulz. Hun har deltaget i masterclasses med internationalt anerkendte lærere som Boris Berman, Pnina Salzman, Matti Raekallio, Emanuel Krasovsky og Andrzej Jasinski.

Galya Kolarova er blevet inviteret til at deltage i adskillige masterclasses og festivaler, herunder ’Tel-Hai International Piano Master Classes’ og ’Eilat Chamber Music Festival’ i Israel, ’Festival Turina’ i Sevilla, Spanien, ’Kuhmo Chamber Music Festival’ i Finland, ’Hvide Sande Masterclasses’, ’Aurora Chamber Music Festival’ i Sverige, ’Festival Musica i Laguna’, ’Le X Giornate’, ’Grumo Festival’ og ’Lucca Estate’ i Italien, ’Piano Festival’ i Helsingborg, Sverige, ’8. Internationalen Kammermusikfestival Schloss Wonfurt’ og ’30 Tage Kunst’ i Berlin, Tyskland, ’Sorø International Festival’, ’Suså Festival’ og ’Vendsyssel Festival’ i Danmark.

Galya Kolarova har været prismodtager i både nationale og internationale konkurrencer, heriblandt: 1. pris i kategorien “solist med orkester” i ’Festival Musica i Laguna’ i Italien for sin fremførelse af Chopins 2. klaverkoncert, 2. pris ved ’Nordic Piano Forum’ i København og vinder af ’MODO’s’ konkurrence for et uddannelsesprojekt for børn i Bulgarien.

Siden August 2016 har Galya Kolarova været fastansat som pianist for ’De Gamle Drenge’ fra ’Det Danske Drengekor’, og nyder en succesfuld karriere med koncerter i anerkendte koncertsale i Europa, Asien og Mellemøsten både som solist og kammermusiker. Hun har endvidere siden 2017 været pianist ved Danmarks Radio.