5. november 2023. Tema: Vandets Musik, Opera fra Venedig

Vandets Musik – en temarække af koncerter

Sæson 2023/24 i Halsnæs Musikforening har overskriften “Vandets musik” og til sæsonens 2. koncert skal vi med tre forrygende kunstnere til en by med en hel del flere kanaler end Frederiksværk: Den italienske by Venedig.

Det bliver til en koncert med arier, duetter, skønsang og patos – og ikke mindst humor – med musik, der enten er uropført i Venedig – eller fra operaer og operetter, der foregår i den smukke by.

OM KUNSTNERNE:

Sopran Signe Asmussen Manuitt. Siden debutkoncerten fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2001, med anmeldelser, der udråbte hende til ”en sanger med ekstraordinære muligheder” og en ”vokal intimforfører”, har hun – med et gennemsnit på 100 koncerter og forestillinger om året – nu for alvor slået sit navn fast som én af sin generations mest alsidige og karismatiske sangerinder; en musikalsk kamæleon, som uden problemer boltrer sig i snart sagt alle genrer.

Hun er tilbagevendende solist med alle landets orkestre, ligesom hendes store interesse for kammermusik og den nye kompositionsmusik har ført til utallige cd-indspilninger og kontinuerligt, tæt samarbejde med kammerensembler som Esbjerg Ensemble, Ensemble Storstrøm, Athelas Sinfonietta, Figura, Scenatet og Theatre of Voices, med hvem hun har uropført adskillige nye værker og musikdramatiske produktioner; et arbejde og engagement, som i 2014 blev belønnet med Dansk Komponistforenings Musikerpris.

Publikumstække og et åbenlyst skuespiltalent har ført til gentagne engagementer på både Det Kongelige Teater og Den Jyske Opera, og som fast medlem af Guido Paevatalus kammer-operakompagni “GuidOpera”, og Carol Conrad og Thomas Koppels ”Operettekompagniet” har hun haft stor succes i hovedpartier som bl.a. Cio-Cio San i “Butterfly”, Grevinden i “Figaros Bryllup”, Rosina i “Barberen i Sevilla”, Musetta i “La Boheme”, Floria Tosca i “Tosca”, Hanna Glawari i “Den Glade Enke” og Rosalinde i “Flagermusen”, med omfattende turné-virksomhed rundt til alle landets musik-huse og –teatre, samt medvirket i Reumert-nominerede forestillinger som ”Skattegraver” af Mauro Patricelli på Takkelloftet, og ”Manualen” af Louise Alenius på Operaen. Senest har hun i 2023 medvirket i Aarhus Sommeroperas produktion ”Gravalvorlig”, i samarbejde med Musikteatret Figaros.

Mezzosopran Sidsel Aja Eriksen studerede hos Ingrid Haking Raaby, Bodil Øland og Rosemary Joshua på Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus og på Det Nationale Operaakademi i Amsterdam. Blandt Sidsel Aja Eriksens seneste engagementer er Blomsterdreng og Pernille i Det Kongelige Teaters opsætning af Carl Nielsens Maskerade, Tisbe i Rossinis Askepot på Den Fynske Opera, altsolisten i Bachs Juleoratorium med Aalborg Symfoniorkester samt titelrollen i Lars Johan Werles Tintomara på Läckö Slot i 2022. I 2021 sang hun Annemarie i urpremieren på John Frandsens “Dyrets år” på Aarhus Sommeropera og i 2023 sang hun partiet som “Hende” i urpremieren på operaen “Græsset er grønnere” på Den Fynske Opera. I sin studietid i Amsterdam sang Sidsel Aja Eriksen rollerne som Marcellina i Mozarts “Figaros bryllup” og Ruggiero i Händels Alcina. Hun har også sunget Adza i Emmanuel Chabriers L’Étoile på Den Hollandske Nationalopera i 2014.

Pianist Jacob Beck er uddannet pianist fra konservatorier i Odense, Hannover, New York og Århus.Han afsluttede sin solistklasse i 2002 med en række anmelderroste debutkoncerter. Som pianist har Jacob Beck optrådt flittigt som solist, kammermusiker og akkompagnatør i ind- og udland. Efter konservatorietiden specialiserede Jacob Beck sig i arbejdet med klassiske sangere indenfor både lied, oratorie- og kirkemusik, men især teatermusikken, altså opera, operette og musical. Som akkompagnatør var han en årrække ansat ved både Det kgl. danske Musikkonservatorium og Opera-Akademiet ved Det kgl. Teater. Derudover er han rundt i hele landet i både koncert- og teatersammenhænge. Han har stået i spidsen for musikken til operaer, operetter, musicals, operashows mv. for bl.a. Det kgl. Teater, Den fynske Opera, Tivoli, Københavns Operafestival, Ålborg Operafestival, Kammeroperaen, Folkeoperaen, Musikteatret Undergrunden, operakompagniet Nontardar. Han er desuden en skattet foredragsholder og har også uddannet sig til sceneinstruktør. Han iscenesætter sommeren 2023 jubilæumsforestillingen “Genboerne” på Regensen i København.

Program:

Vivaldi (1678 – 1741): “Laudamus te” fra “Gloria”
“Anderò, volerò, griderò” fra “L’Orlando finto pazzo”
Monteverdi (1567 – 1643): “Pur ti miro” fra “Poppæas kroning”
Rossini (1792 – 1868): “Deh ti ferma” fra “Semiramide”
“Cruda sorte” fra “Italienerinden i Algier”
“Voga, o Tonio benedeto”,(“Den venetianske regatta”)
—- PAUSE —-
Verdi (1813 – 1901): “Caro nome” fra Rigoletto
“Di Provenza il mar, il suol” fra “La traviata”
“Addio del passato” fra “La traviata”
Vivaldi: “O servi volate”
“Armatae face et anguibus”
Johann Strauss (1825 – 1899): “Schwipslied” fra “En nat i Venedig”
Leonard Bernstein (1918 – 1990): “We are Women” fra “Candide”
Jacques Offenbach (1819 – 1880): “Belle nuit” fra Venedig-akten af “Hoffmanns Eventyr”


SIDSTE NYT – MUSIKFORMIDLING AF HØJESTE KLASSE:

Torsdag eftermiddag d. 26. oktober fik cirka 50 elever fra Frederiksværk Gymnasium og HF deres helt egen koncertoplevelse, da operasangerne Clara Cecilie Thomsen og Sidsel Aja Eriksen under overskriften “Opera fra Venedig” sang arier og duetter i Gjethusets koncertsal akkompagneret af pianist Jacob Beck. De fik undervejs ledsagelse af musikforeningens formand operasanger Simon Duus, som selv er student fra Frederiksværk Gymnasium. Der blev lyttet intenst og stillet mange spørgsmål til kunstnerne. Begivenheden var arrangeret af Halsnæs Musikforening i samarbejde med gymnasiet og Gjethuset. 

Koncertsted: Gjethuset, Frederiksværk, kl 16:00.
Medlems billetpris: 100 kr., Gæste billetpris: 150 kr.
Årskontingent: 150,-.
Unge under 20 år: fri entré.
Billetter kan også købes på www.gjethuset.dk, dog kun til gæstepris.

Koncerten er arrangeret af Halsnæs Musikforening med støtte fra  og ..