Koncertsted

Foreningen afholder fortrinsvis sine koncerter i Frederiksværk's kulturflagskib Gjethuset, hvis oprindelse går tilbage til slutningen af 1700 tallet. På denne tid opførtes Gjethuset (støberihuset) under ledelse af J.F. Classen med det formål at støbe kanoner af høj kvalitet.

Denne virksomhed overgik i midten af 1800 tallet til fredeligere, civile formål da Gjethuset blev overtaget af fabriksejer Anker Heegaard, og kanoner blev erstattet af potter og pander, kakkelovne, landbrugsredskaber og meget andet. I 1930 overgik ejerskabet til De Forenede Jernstøberier for tilsidst at blive overtaget af Frederiksværk Kommune i 1971.

Omsider i slutningen af 1980'erne startede en omfattende restaurering, som førte til at bygningskomplekset kunne genåbnes i 1990 som byens og kommunens enestående kulturhus.

Gjethuset benyttes til en mangfoldighed af arrangementer, fra kunstudstillinger til koncerter, konferencer, messer mm. Et af årets højdepunkter er den årligt tilbagevendende kammermusikfestival i juli måned, som har gjort Gjethuset kendt på landsplan gennem Danmarks Radios mange transmissioner herfra.

Billedresultat for gjethuset

se mere om Gjethuset